Pokretom do zdravlja

Sjedenje bez bolova

  • Vježbe
  • 03.06.2016.

Sjedilački način života. Koliko ste puta čuli taj izraz? Sjedenje uzrokuje bolove u leđima, probleme sa diskovima, bol u ramenima, vratu, artritis u kukovima i 'svašta-nešto'. Ako radite posao koji se obavlja u sjedećem položaju, za računalom ili nekim strojem dodatne informacije o tome kako je to loše za vaše zdravlje neće vam previše pomoći. Još ako se uzme činjenica da financijski ovisite o tome, savjeti da manje sjedite su besmisleni. Pa kako uopće rješiti taj problem, osim da se pomirite sa bolovima do kraja radnog vijeka?

Pogledajte kratku seriju Egoscue vježbi koje će vam pomoći kod bolova u leđima, ramenima, lopaticama, vratu, ručnim zglobovima, kukovima, koljenima.

Ostali sadržaj

Bol u ramenu

Vježbe koje ću vam pokazati tretiraju tijelo kao cjelinu i potaknuti će stabilizacijske mišiće na obje strane da sudjeluju u radu ramena. Kada se to ostvari bol u ramenu će prestati, bez obzira u kojem području se javlja. Da vas ramena ubuduće ne bi boljela moraju se vratiti u neutralan položaj, a to će te postepeno ostvariti vježbajući ove vježbe.

...

Funkcionalno trčanje

Svrha ove vježbe je aktivirati kukove i pravilne obrasce kretanja. Funkcionalno trčanje reducira rotacije u torzu, zdjelici i kukovima, poticanjem svjesne izmjene fleksije i ekstenzije u donjem dijelu tijela, a torakalne ekstenzije u torzu. Ukoliko vam trčanje izaziva bol pokušajte vježbati trčanje na ovakav način između 5 do 60 minuta.

...

Vježbe za razvijanje svijesti

U ovom videu pokazati ću vam kako razvijati svijest na tjelesnoj razini, što će vam pomoći da umirite intelekt, vratite se u sadašnji trenutak, te tako bolje percipirate stvarne događaje oko vas. Ova jednostavna tehnika sastoji se od tri koraka: disanje, skakanje i promatranje.

...

Bol u kuku ili kukovima

U videu vam pokazujemo jednostavne testove koji će vam pomoći da ustanovite da li vam jedan kuk ne radi ili oba kuka nisu u funkciji, te na osnovi toga odaberete jednu od prikazanih serija vježbi. Probudite svoje kukove i otklonite bolove.

...

Vježbe za ured

Olakšajte si rad u uredu uz ovih osam jednostavnih vježbi, a s vježbama disanja osigurate si dovoljno energije za intelektualni rad.

...

Bol u leđima

Ovim jednostavnim i vrlo efikasnim vježbama otklinite bolove u leđima. Vježbe radite svaki dan u nizu kako su navedene, a ako želite cijelu seriju možete ponoviti i dva puta dnevno.

...