Pokretom do zdravlja

Početni seminar


Zagreb, Augusta Šenoe 27/2, voditelj Vjenceslav Svoboda

Naučite prepoznavati disfunkcije, analizirati posturu i koristiti korektivne vježbe

2

dana
subota i nedjelja

12

sati
predavanja

2

polaznika
po seminaru


NADOLAZEĆI TERMINI


MJESEC subota nedjelja satnica
LIPANJ 15.06. 16.06. 9:30h - 17:00h


O SEMINARU

Seminar posturalne terapije ulazi duboko u fiziologiju sustava za pokretanje i uči vas kako reprogramirati autonomni živčani sustav koji djeluje kao autopilot ljudskom tijelu. Temelji se na osnovama anatomije i fiziologije ljudskog tijela i objašnjavaju jednostavne korektivne vježbe za vraćanje tijela u neutralan anatomski položaj i ispravljanje mišićne funkcije zapisane u središnjem živčanom sustavu.

Naučite kako razmišljati poput Leonarda da Vincija i promatrati ljudsko tijelo kao cjelinu, a simptome boli tretirati kao posljedice nepravilne forme i mehanike. Naučite kako čitati formu ljudskog tijela, otkriti mišićne disfunkcije, kompenzacije i nepravilnu mehaniku, a zatim primjeniti vježbe za korekciju mišićne funkciju i vraćanje tijela u neutralan anatomski položaj.


ZA KOGA JE SEMINAR?

Za trenere, instruktore i terapeute koji žele shvatiti i prepoznati probleme svojih klijenata, te im pomoći u otklanjanju neželjenih simptoma prouzrokovanih lošom tjelesnom mehanikom i formom. Polaznik seminara treba biti fizički aktivan i imati iskustva u radu s klijentima. Potrebno je osnovno predznanje iz anatomije i fiziologije.

Znanje s područja kineziologije, biomehanike, fizioterapije ili drugih tehnika vježbanja pomoći će vam da lakše shvatite seminar posturalne terapije. Znanje koje se stječe kroz seminar unapređuje i podiže kvalitetu individualnog rada s klijentima i nudi konkretna rješenja za otklanjanje mišićno-koštane boli, te postizanje pravilne funkcije i forme tijela. Može se koristiti i kombinirati s drugim terapeutskim tehnikama i treninzima.
POLAZNIK SEMINARA DOBIVA

SKRIPTA 1

A4 format, color, 100 stranica

PRIRUČNIK

A5 format, color, 184 stranica

SEMINAR VAS UČI:

Funkcionalna anatomija

Da biste dublje shvatili kako funkcionira sustav za pokretanje potrebno je poznavati njegovu anatomsku građu i fiziologiju. Promatrati ćemo ljudsko tijelo kao cjelinu i kako odnos između kostiju, mišića i živčanog sustava stvara pokret, određuje položaj zglobovima i tvori posturu ljudskog tijela. U ovom koraku naučiti ćete kako izgleda potpuno funkcionalno tijelo s pravilnom posturom i nosećim zglobovima u neutralnom anatomskom položaju. Što budete imali više znanja o građi i funkciji sustava za pokretanje lakše ćete shvatiti kako nastaju disfunckije i manifestiraju se u posturi i pokretima.

Disfunkcije i odstupanja posture

Zašto tijelo postaje disfunkcionalo i kako to utječe na posturu tijela? Koje se disfunkcionalnosit javljaju i što se događa s mišićima i kostima. U ovom koraku naučiti će te tehniku analiziranja posture, bilježiti njezino stanje, vizualno prepoznati disfunkcije i donijeti zaključke kako se to odražava na mišićno-koštani odnos te koji problemi i simptomi mogu nastati. Kada usvojite ovo znanje dovoljno će vam biti promatrati osobu kako se kreće ili održava određeni položaj da biste shvatili kako funkcionira njegova postura i da li postoje disfunkcije.

Korektivne vježbe

Posturalna terapija je aktivni proces u kojem se korektivne vježbe koriste za vraćanje tijela u neutralan anatomski položaj. Naučiti ćemo vas trideset osnovnih korektivnih vježbi koje služe za to. Shvatiti će te kako tjelesni položaji i pokreti ciljano aktiviraju određene mišićne skupine i potiču promjenu položaja zglobova. Detaljnim objašnjenjima posturalnih vježbi naučiti će te koje korektivne vježbe koristiti za određene disfunkcije, kako ih pravilno vježbati te kako će njihovo izvođenje utjecati na posturu tijela.

Izrada programa vježbi

Posturalne vježbe određuju se individualno što je osnovna razlika od grupnih i već predviđenih vježbi za određene simptome. Posturalne vježbe nadovezuju se jedna na drugu što povećava njihovu efikasnost. Naučiti ćemo vas kojim koracima se voditi pri tome, što je potrebno postići da biste tijelo vratili u neutralan anatomski položaj i kako za pojedinu osobu izraditi individualni program vježbi. U ovom koraku shvatiti će te kako postići simetriju i stabilizaciju nosećih zglobova, te tijelo vratiti i održati u pravilnoj formi.


PROGRAM POČETNOG SEMINARA

SUBOTA
09:30 - 10.00
Upoznavanje polaznika
10:00 - 13.00
Osnove posturalne terapije
(postura tijela, sustava za pokretanje, posturalni mišići)
13:00 - 14.00
Pauza
(slobodno vrijeme za odmor i ručak)
14:00 - 17:00
Odstupanja posture i disfunkcije
(terminologija i razvijanje disfunkcija, analiza posture)
NEDJELJA
09:30 - 10.00
Okupljanje polaznika
10:00 - 13.00
Korektivne vježbe
(položaji tijela u prostoru, 30 korektivnih vježbi)
13:00 - 14.00
Pauza
slobodno vrijeme za odmor i ručak
14:00 - 17:00
Izrada programa za vježbanje
(osnovni koraci, primjeri iz prakse)

Naučiti ćemo vas kako razmišljati poput Leonarda da Vincija i promatrati ljudsko tijelo kao cjelinu

NAKON POČETNOG SEMINARA ZNATI ĆE TE

Analizirati posturu i funkcionalne testove

Vaša nova vještina biti će vizualna procjena stanja. Bez rendgena znati ćete položaj kostiju i stanje mišićnog tkiva.

Izrađivati individualne programe vježbi

U novom asortimanu znanja posjedovati ćete 70 korektivih vježbi koje ćete znati kako, kada i za što upotrebljavati.
CIJENA I PRIJAVE

Kotizacija za početni seminar, po polazniku, iznosi 305 €. Plaćanje je avansno, podaci za uplatu nalaze se u prijavnici. Popunjenu prijavnicu pošaljete na e-mail adresu navedenu u prijavnici. Za sva pitanja vezana uz sadržaj seminara, slobodna mjesta, termine seminara i slično, kontaktirajte nas na broj 099 838 4080.


PRIJAVNICA ZA SEMINAR