Pokretom do zdravlja

PT MasterClass


Zagreb, Augusta Šenoe 27/2, voditelj Vjenceslav Svoboda

Naučite kako provoditi posturalnu terapiju, analizirati posturu i koristiti korektivne vježbe

4

subote
u mjesecu

24

sati
predavanja

2

polaznika
po seminaru


NADOLAZEĆI TERMINI


MJESEC 1. subota 2. subota 3. subota 4. subota
OŽUJAK 02.03. 08.03. 16.03. 23.03.
TRAVANJ 06.04. 13.04. 20.04. 27.04.
SVIBANJ 04.05. 11.05. 17.05. 24.05.
LIPANJ 01.06. 08.06. 15.06. 29.06.


O PT MASTERCLASSU

PT MasterClass posturalne terapije ulazi duboko u fiziologiju sustava za pokretanje i uči vas kako reprogramirati autonomni živčani sustav koji djeluje kao autopilot ljudskom tijelu. Temelji se na osnovama anatomije i fiziologije ljudskog tijela i objašnjavaju jednostavne korektivne vježbe za vraćanje tijela u neutralan anatomski položaj i ispravljanje mišićne funkcije zapisane u središnjem živčanom sustavu.

Naučite kako razmišljati poput Leonarda da Vincija i promatrati ljudsko tijelo kao cjelinu, a simptome boli tretirati kao posljedice nepravilne forme i mehanike. Naučite kako čitati formu ljudskog tijela, otkriti mišićne disfunkcije, kompenzacije i nepravilnu mehaniku, a zatim primjeniti vježbe za korekciju mišićne funkciju i vraćanje tijela u neutralan anatomski položaj.


ZA KOGA JE PT MASTERCLASS?

Za trenere, instruktore i terapeute koji žele shvatiti i prepoznati probleme svojih klijenata, te im pomoći u otklanjanju neželjenih simptoma prouzrokovanih lošom tjelesnom mehanikom i formom. Polaznik seminara treba biti fizički aktivan i imati iskustva u radu s klijentima. Potrebno je osnovno predznanje iz anatomije i fiziologije.

Znanje s područja kineziologije, biomehanike, fizioterapije ili drugih tehnika vježbanja pomoći će vam da lakše shvatite PT MasterClass posturalne terapije. Znanje koje se stječe kroz PT MasterClass unapređuje i podiže kvalitetu individualnog rada s klijentima i nudi konkretna rješenja za otklanjanje mišićno-koštane boli, te postizanje pravilne funkcije i forme tijela. Može se koristiti i kombinirati s drugim terapeutskim tehnikama i treninzima.
PT MASTERCLASS POLAZNIK DOBIVA

SKRIPTA 1

A4 format, color, 100 stranica

SKRIPTA 2

A4 format, color, 100 stranica

PRIRUČNIK

A5 format, color, 184 stranica

PT MASTERCLASS VAS UČI:

Prepoznavanje disfunkcija

Zašto tijelo postaje disfunkcionalo i kako to utječe na formu klijenta? Koje se disfunkcionalnosit javljaju i što se događa s mišićima i kostima. U ovom koraku naučiti će te analizirati posturu, vizualno prepoznati disfunkcije i donijeti zaključke kako se to odražava na mišićno-koštani odnos te koji problemi i simptomi mogu nastati. Kada usvojite ovo znanje dovoljno će vam biti promatrati klijenta kako stoji ili se kreće da biste shvatili kako funkcioniraju njegovi mišići.

Testiranje forme i funkcija

Da biste dublje shvatili kako nepravilan mišićni rad utjeće na tijelo potrebno vam je znanje testiranja klijenata. Testovi će vam otkriti kako tijelo reagira u nestabilnom okruženju kada je potrebno da se angažiraju mišići i artikulira zadani pokret ili tjelesni položaj. Kada naučite provoditi funkcionalne testove postati će vam jasno koje vježbe koristiti za određene disfunkcije i kako ih prilagođavati individualo za svakog klijenta. Time će vaš rad postati autentičniji i kvalitetniji.

70 korektivih vježbi

Posturalna terapija je aktivni proces u kojem se korektivne vježbe koriste za postizanje pravilne mehanike i forme tijela. Naučiti ćemo vas 70 korektivnih vježbi koje služe za to. Shvatiti će te kako tjelesni položaji i pokreti ciljano aktiviraju određene mišićne skupine i potiču promjenu položaja zglobova. Detaljno objašnjenim korektivnim vježbama naučiti će te koje vježbe koristiti za određene disfunkcije, kako ih pravilno vježbati te kako će njihovo izvođenje utjecati na formu tijela.

Provođenje terapije

Korektivne vježbe određuju se individualno što je osnovna razlika od grupnih i već predviđenih vježbi za određene simptome. Naučiti ćemo vas kojim koracima se voditi pri tome, što je potrebno postići da biste klijentu izradili individualni program vježbi koji će mu otkloniti bol i disfunkcije. Ovaj korak uči vas metodologiji posturalne terapije; od početnog razgovora s klijentom, pa sve do odlaska zadovoljnog klijenta s manje bolova i pravilnijom formom.


PROGRAM PT MASTERCLASSA

1. SUBOTA
09:30 - 10:00
Upoznavanje polaznika
10:00 - 13:00
Osnove posturalne terapije
(postura tijela, sustava za pokretanje, posturalni mišići)
13:00 - 14:00
Pauza
14:00 - 17:00
Analiza posture
(terminologija, razvijanje disfunkcija, praksa)
2. SUBOTA
09:30 - 10.00
Okupljanje polaznika
10:00 - 13.00
Funkcionalna anatomija
(gravitacija, kinetički lanci, percepcija i bol)
13:00 - 14.00
Pauza
14:00 - 17:00
Funkcionalni testovi
(provođenje, analiza testova, praksa)
3. SUBOTA
09:30 - 10.00
Okupljanje polaznika
10:00 - 13.00
Korektivne vježbe 1
(položaji tijela u prostoru, 30 korektivnih vježbi)
13:00 - 14.00
Pauza
14:00 - 17:00
Korektivne vježbe 2
(40 korektivnih vježbi)
4. SUBOTA
09:30 - 10.00
Okupljanje polaznika
10:00 - 13.00
Metodologija terapije 1
(provođenje i koraci, izrada indvidualnog programa vježbi)
13:00 - 14.00
Pauza
14:00 - 17:00
Metodologija terapije 2
(komunikacija s klijentom i edukacija vježbi)

Naučiti ćemo vas kako razmišljati poput Leonarda da Vincija i promatrati ljudsko tijelo kao cjelinu

NAKON PT MASTERCLASSA ZNATI ĆE TE

Provoditi posturalnu terapiju s klijentima

Dobiti ćete potpuno znanje koje je potrebno za razumijevanje klijentovih problema i stanja u kojemu se nalazi.

Analizirati posturu i funkcionalne testove

Vaša nova vještina biti će vizualna procjena stanja. Bez rendgena znati ćete položaj kostiju i stanje mišićnog tkiva.

Izrađivati individualne programe vježbi

U novom asortimanu znanja posjedovati ćete 70 korektivih vježbi koje ćete znati kako, kada i za što upotrebljavati.

Educirati i uspješno komunicirati s klijentima

Znati ćete jasno što je potrebno postići kako biste klijenta usmjerili na put prema zdravlju i boljoj tjelesnoj funkcionalnosti.
CIJENA I PRIJAVE

Kotizacija za PT MasterClass po osobi iznosi 600 €. Plaćanje je avansno, podaci za uplatu nalaze se u prijavnici. Popunjenu prijavnicu pošaljete na e-mail adresu navedenu u prijavnici. Za sva pitanja vezana uz sadržaj seminara, slobodna mjesta, termine seminara i slično, kontaktirajte nas na broj 099 838 4080.


PRIJAVNICA ZA PT MASTERCLASS