PODRŽITE NAS

Naš naziv Pokretom do zdravlja nije vezan samo uz fizičko gibanje i kretanje, nego ima i drugo značenje a ono je pokret u sociološkom smislu. Pokretom do zdravlja (skraćeno POZ) je društveni pokret koji nastoji angažirati i usmjeriti društvo prema zdravlju, jer je društvo danas na stranputici koja ostavlja loše posljedice po zdravlje. Ono tone sve dublje u zdravstvene probleme koje onda pokušava riješiti putem zdravstvenog sustav i metode „krpanja problema“.

Niti jedan zdravstveni sustav nije izgrađen na preventivnim mehanizmima za izbjegavanje bolesti i unapređivanje zdravlja. Zdravstveni sustavi se ne bave razvijanjem zdravog pojedinaca, nego samo ublažavanjem posljedica nebrige za zdravlje. POZ pokušava zauzetu ulogu emancipatora koji upozorava i izvlači društvo iz problema, te mu pruža dio rješenja. Jedan od alata koje koristimo za to su video materijali koje samostalno izrađujemo, te smo ih podijelili u tri grupe:Otklanjanje boli

Vježbe za otklanjanje boli su kratke serije vježbi koje inače koristimo u našim terapeutskim postupcima, a pokazale su se kao najdjelotvornije u otklanjanju određenih bolova. Tako na našoj web stranici možete pronaći vježbe za otklanjanje bolova u leđima, kukovima, koljenima, ramenima, vratu, stopalima… Na jednostavna način dajemo kratko objašnjenje zbog čega se javlja bol i pokazujemo jednostavne korektivne vježbe kako ju ublažiti i samostalno otkloniti.

Emancipator

U video materijalima pod naslovom „Razumijevanje života“ pokušavamo na emancipirajući način potaknuti gledatelje da počnu djelovati u smjeru zdravlja. Pojedinac se mora trgnuti, preuzeti odgovornost, izgraditi sposobnost da djeluje i preusmjeriti se prema zdravijem načinu života. To za njega nitko neće učinit i jedino je on taj koji je to sposoban. Društvena emancipacije je nužna kao ruka koja vam se pruža da vas povuče iz mulja u koji se tone.

Vrtlar odmetnik

Vrtlar odmetnik je uloga koja predstavlja jedan od smjerova prema aktivnostima koje potiču i podupiru zdravlje. Vrtlarenje vas stavlja u nestabilno prirodno okruženje koje stimulira tijelo pokretima koji nedostaju sustavu za pokretanje. Osim toga vrtlarenje je aktivnost u kojoj se komunicira s prirodom što znači da vrtlar mora razumjeti jezik prirode da bi komunikacija bila dvosmjerna. Upravo je to element koji se kod čovjeka izgubio i ne shvaća što mu tijelo pokušava.


KAKO NAS PODŽATI

Ako vam se sviđa naš program i želite nas podržati u stvaranju novog video sadržaja, možete nam pomoći uplatom novčanih sredstava koje ćemo iskoristiti za obnovu opreme za snimanje i obradu video sadržaja, te moći posvetiti više vremena tom radu.

Hvala vam što nas podržavate i pratite naš rad!

POKRETOM DO ZDRAVLJA
ADRESA Dragutina Neumana 2, Osijek, Hrvatska
IBAN HR4623400091110415825
SWIFT PBZGHR2X
OPIS Podrška