O SEMINARU

Početni seminar ulazi duboko u fiziologiju sustava za pokretanje i uči vas kako reprogramirati autonomni živčani sustav koji djeluje kao autopilot ljudskom tijelu. Temelji se na osnovama anatomije i fiziologije ljudskog tijela i objašnjava jednostavne korektivne vježbe za vraćanje tijela u neutralan anatomski položaj i ispravljanje mišićne funkcije zapisane u središnjem živčanom sustavu.

ŠTO ĆE TE NAUČITI

Naučiti ćemo vas kako razmišljati poput Leonarda da Vincija i promatrati ljudsko tijelo kao cjelinu, a simptome boli tretirati kao posljedice odstupanja u posturi. Naučiti ćemo vas kako čitati formu ljudskog tijela, otkriti mišićne disfunkcije, kompenzacije i nepravilnu mehaniku, a zatim vam pokazati put i alate za korekciju mišićne funkciju i vraćanje tijela u neutralan anatomski položaj.


ZA KOGA JE NAMIJENJEN?

Svima koji žele naučiti koristiti posturalnu terapiju za otklanjanje boli i ograničenja u sustavu za pokretanje, vraćanje mišićne ravnoteže i normalnog opsega pokreta. Kroz seminare stječe se znanje koje se može koristiti osobno ili u pomaganju drugima kroz fizikalnu terapiju, rehabilitaciju, profesionalne i rekreativne treninge itd. Seminar se fokusira na praktičnoj primjeni posturalne terapije i vježbi.

POTREBNO PREDZNANJE

Polaznik treba biti fizički aktivan i imati iskustva iz tjelesnog vježbanja. Sve dodatno predznanje iz anatomije, fiziologije, kineziologije, biomehanike, fizioterapije, drugih rehabilitacijskih tehnika ili drugih tehnika vježbanja pomoći će vam da lakše shvatite posturalnu terapiju. Za početni seminar nije nužno predznanje iz posturalne metodologije.


VODITELJ

Seminare vodi Vjenceslav Svoboda, fizioterapeut, postual alignment specialist, osnivač udruge Pokretom do zdravlja koji se školovao na Egoscue sveučilištu i kroz rad od deset godina pomogao stotinama ljudi u otklanjanju mišićno-koštane boli.

CIJENA I PRIJAVE

Cijena seminara iznosi 2000 kn. Za prijavu je potrebno ispuniti PRIJAVNICU i poslati na našu e-mail adresu, nevedenu u prijavnici do 12.12. Plaćanje je avansno, upute za uplatu nalaze se u prijavnici.


1. DAN:

2. DAN:

09:30 - 13.00 09:30 - 13.00
Osnove posturalne terapije
(postura tijela, osnove sustava za pokretanje, pokret u prostoru, posturalni mišići)
Posturalne vježbe
(osnove, položaji tijela u vježbama, 26 posturalnih vježbi)
14:00 - 17:30 14:00 - 17:30
Odstupanja posture i disfunkcije
(razvijanje disfunkcija, terminologija disfunkcija, analiza posture)
Slaganje programa za vježbanje
(osnovni koraci, vježbe na primjerima)
* u tablici je prikazan primjer rasporeda programa za vikend seminar u Zagrebu * ukupno trajanje seminara: 14h * broj polaznika: ograničen na 4 osobe


PRIJAVNICA ZA SEMINARMožemo vam pomoći kod

Simptoma i bolova

Bolovi u leđima, vratu, ramenima, kukovima, koljenima, stopalima. Mišićna napetost, grčevi, gubitak osjeta i pokreta, utrnulost, nepokretljivost, ukočenost, nestabilnost, neravnoteža, upalni procesi i drugi simptomi.

Loše posture

Pogrbljenost, urušena ramena, iskrivljena ili izravnata kralježnica, nagnutost, pačji hod, podignuto rame ili kuk, rotacije torza i zdjelice samo su neka od stanja loše posture i forme.

Poboljšavanje radne sposobnosti

Omogućite si lakše obavljanje svakodnevnih aktivnosti kao sjedenje, stajanje, saginjanje, podizanje itd. Povećajte razinu energije i radnih sposobnosti.

Prevencije sportskih ozljeda

Poboljšavanjem funkcionalnosti i tjelesne forme smanjuju se mogućnosti za ozljede prilikom treniranja i sporta. Ozljede se događaju rjeđe, a ako se i dogode oporavak je kraći.